De iconische Fierensblokken in het zuiden van het Antwerpse stadscentrum hebben een grondige renovatie ondergaan. Deze blokken, gebouwd in 1930 in opdracht van een sociale huisvestingsmaatschappij door architect Gustave Fierens, werden in hun oorspronkelijke glorie hersteld. Tijdens de renovatie bracht bouwkundig onderzoek de originele kleuren van het buitenschrijnwerk aan het licht, waaronder oker, zandgrijs, zwart, mosgroen, zilver en bruin.

Om het historische karakter van deze gebouwen te behouden, zijn de kleuren van de mmcité Rautster picknicktafels die VVS leverde, perfect afgestemd op deze originele tinten. De tafels zijn uitgevoerd in geel, beigerood en robijnrood, wat zorgt voor een harmonieus geheel dat het erfgoed van de Fierensblokken respecteert.

Het grootste Fierensblok, dat wordt omzoomd door vier straten en bestaat uit 110 wooneenheden, biedt zijn bewoners niet alleen historische charme, maar ook moderne faciliteiten zoals een gemeenschappelijke binnenkoer en diverse dakterrassen. De renovatie, uitgevoerd door Vanhout en A C H Bouw onder leiding van Happel Cornelisse Verhoeven Architecten en Molenaar & Co Architecten, speelt hiermee in op de hedendaagse noden van jonge mensen en eenoudergezinnen die op zoek zijn naar betaalbare woningen in de stad.

Met deze renovatie is een belangrijk stuk Antwerps patrimonium in ere hersteld, waarbij de zorgvuldig gekozen kleuren van de Rautster picknicktafels bijdragen aan het perfecte plaatje.

Fotogalerij

Het plaatsen van drinkwaterpunten in stedelijke gebieden en sportzones biedt tal van voordelen. Ze dragen bij aan een goede hydratatie, verlagen de suikerconsumptie en verminderen plastic afval. Bovendien wordt het een nieuwe ontmoetingsplek, wat bijdraagt aan een levendiger stadsleven. VVS biedt zowel basisuitvoeringen als designoplossingen aan. Ontdek meer over de voordelen van onze drinkwaterfonteinen.

Fotogalerij